Gartenaktiv KR+ morske alge in hranila za boljšo zemljo

100% naravna sestava s čistimi morskimi algami omogoča, da z Gartenaktiv KR+ izboljšamo zemljo, jo rahljamo in preskrbimo rastline s hranilnimi snovmi.

15,90

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 15,00

GARTENAKTIV KR+

izboljša pH zemlje, jo razrahlja in zagotavlja dušik in fosfor za dobro rast rastlin

Posebna 100% naravna sestava s čistimi morskimi algami omogoča, da z Gartenaktiv KR+ izboljšamo zemljo, jo rahljamo in preskrbimo rastline s hranilnimi snovmi.

Če boste uporabili GARTENAKTIV KR+ vam ne bo potrebno dodajati drugih organskih gnojil, saj vsebuje dušik in fosfor naravnega izvora.

Močne in odporne rastline, zdrava zelenjava, bujno in sijoče cvetje, gosta in odporna trata – to si želi vsak v svojem vrtu. Gartenaktiv to omogoča zaradi svoje edinstvene sestave.

Glavna sestavina so apnenčaste morske alge Lithothamnium calcareum (82 % CaCO3, 11 % MgCO3, alginati + elementi v sledovih: železo, baker, mangan, cink, molibden, kobalt, jod, bor, selen) in pa naravna makrohranila (N, P). Rastline imajo to naravno sposobnost, da se oskrbijo z elementi v sledovih, ki jih potrebujejo. V tleh se formira glineno-humusni kompleks, kar prepreči izpiranje organskih gnojil.

GARTENAKTIV KR+

  • pospešuje rast korenin
  • izboljšamo zemljo, postane drobljiva in rahla
  • izboljšuje razpoložljivost hranil za rastline.
  • Gartenaktiv KR+ podpira tudi razgradnjo vseh organskih odpadkov v prsti
  • poveča izkoriščenost hranilnih snovi iz komposta
  • okrepi korenine trate. Trava bo zato gostejša in bolj odporna na sušo.

ZA VRT, OKRASNE RASTLINE IN TRATE

Gartenaktiv KR+ pospeši rast korenin. Zato so rastline bolj odporne proti suši in lažje črpajo hranila. Gartenaktiv KR+ je bogat z makrohranili (NP), kalcij in magnezij, ter elementi v sledovih.

Gartenaktiv KR+ se odlično dopolnjuje s kompostom ali hlevskim gnojem.

Trate

Z Gartenaktivom okrepimo korenine trav. Trava bo zato bolj čvrsta in gosta, pleveli bodo imeli manjšo možnost za rast. Ob redni pogostejši košnji lahko obrezano travo pustimo na površini kot gnojilo (površinsko kompostiranje).

PRIPRAVA

Ob pripravi na sejanje na gredice potresemo 5 do 10 kg Gartenaktiva KR+ na 100m2 ter zadelamo vrhnjo plast.

KOMPOST

Z njim lahko pospešimo tudi razgradnjo komposta.