GLENOR KR+ SE/ZN – fermentator za gnojevko kot prehranski dodatek

Fermentator za gnojevko je prehranski dodatek, ki se uporablja kot krma za živali za izboljšanje gnojevke. Fermentator za gnojevko kot prehranski dodatek je sestavljen iz apnenčastih alg (Lithothamnium calcareum), moke morskih alg, zelišč, ter bentonita.

51,00

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 51,00

Glenor KR+ Se/Zn

je preparat, obogaten s selenom in cinkom, se uporablja kot dodatek za krmljenje živali.

Količina Se in Zn je v fizioloških mejah, tako da ne pride do prekoračitve zgornje meje, četudi bi uporabljali še ostale mineralne vitaminske dodatke z njuno vsebnostjo.

Glenor KR+ Se/Zn je fermentator za gnojevko kot prehranski dodatek in je sestavljen iz apnenčastih alg (Lithothamnium calcareum), moke morskih alg, zelišč, ter bentonita.

Z njegovo uporabo smo dosegli naslednje rezultate:

  • Izboljšali prebavo krme, zmanjšali smrad v hlevu in na polju (glineni minerali Bentonit-Montmorillonit)
  • Izboljšanje klime v hlevu (muhe in smrad) – poleg amoniaka v zraku se je zmanjšala tudi vsebnost nekaterih drugih snovi, ki imajo močan vonj (fenoli, merkaptani, žveplove spojine) in jih izločajo živali s sečem in blatom. Dodatek Glenorja KR+ Se/Zn  znaten del teh snovi veže že v živalih, pa tudi kasneje v gnojevki. Zaradi vezave amoniaka je vsebnost dušika v gnojevki za 20% višja ob uporabi Glenorja KR+ Se/Zn, ustrezno manj pa ga je v zraku.
  • Manj obolenj parkljev (vezava amoniaka)
  • Zdravje in počutje živali se izboljšata, razbremeni se okolje.
  • Obdelana gnojevka z dodatkom Glenorja KR+ Se/Zn postane homogena in tekoča. Boljša gnojevka. Posledica boljše tekočnosti je zmanjšana nevarnost zamašitve gnojnih kanalov, homogena gnojevka omogoča tudi lažji raztros in s tem prihranek energije. Bolj tekoča gnojevka po raztrosu, na primer na travinju, z rastlin odteče hitreje – tudi brez večjih padavin
  • Manjša izguba rastlinam dostopnega  amonijevega dušika, rastline gnojevko tudi bolje prenašajo, posledično je učinek gnojenja večji
  • Obdelana gnojevka ne poškoduje občutljivih koreninskih laskov. Koreninski laski so izjemnega pomena za absorpcijo vode in hranilnih snovi.
  • Povečali pridelek in kvaliteto pridelka.
HLEVSKI GNOJ (GNOJEVKA)

50 g na GVŽ dnevno dodamo v krmo. Letna poraba na kravo je okoli 25 kg GLENOR KR+.