Humibest – tekoči humus

Tekoči humus – izboljševalec tal s huminskimi kislinami. Vsebuje kakovosten in zelo topen leonardit, ki deluje kot humifikator tal in kot bio stimulant za rastline.

od 5,60

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 5,60 - 78,77

HUMIBEST

za tla, ki imajo pomanjkanje humusa.

Vsebuje kakovosten in zelo topen leonardit, ki deluje kot humifikator tal in kot bio stimulant za rastline. Leonardit izhaja iz prazgodovinske vegetacije, ki je rasla med karbonsko dobo, pred 300 milijoni leti.

HUMIBEST Izboljšuje fizikalno kemijske lastnosti tal. Vpliva zlasti na dostopnost hranil rastlinam, izboljša sposobnost vezave vode v tleh in vodi do večje rodovitnosti tal. Poleg tega pa izboljšuje učinek drugih gnojil. To sposobnost omogočajo molekule huminskih kislin, ki vežejo posamezne snovi, ki so že prisotne v tleh ali pa so dodane med postopkom gnojenja. Huminske kisline omogočajo boljšo dostopnoist hranil za rastline.

HUMIBEST dodatno poveča zračnost in ugodno vpliva na teksturo tal. Zaradi vnosa organske snovi se izboljšajo pogoji za razvoj talnih mikroorganizmov.

HUMIBEST

Splošno izboljšanje pogojev v tleh privede do boljšega razvoja koreninskega sistema, posledično bolj zdrav pridelek in skladnejši razvoj celotne rastline.

Ugoden vpliv huminskih kislin omogoča pridelavo količinsko bogatega in kakovostnega pridelka.

Humibest popolnoma naravno deluje na tla, ki jih pesti pomanjkanje humusa.

Zelo dobro se je izkazal na revnih tleh, v vinogradih, v toplih gredah in na zelenicah in tratah.

 

SESTAVA

Vodotopni kalijev oksid (K2O): 8 %
Celoten ekstrakt humusa:  80 %
Huminske kisline: 65 %
Fulvične kisline: 15 %
NANAŠANJE

Za nanašanje na zemljo lahko uporabljamo običajne škropilne naprave s katero enakomerno porazdelimo količino na hektar, ali pa to storimo preko namakalnega sistema.

DOZIRANJE

Doziranje je odvisno od kulture in od lastnosti zemlje. Na splošno priporočamo uporabo med 6 in 10 kg/ha s tem da to količino porazdelimo v več tretmajev preko celotnega ciklusa.

PRIPOLOČILO

Priporočamo tudi, da dodajate izdelek v škropilnico (sistem namakanja) postopoma, da dobite optimalno topnost in se izognete grudenju.

NEKOMPATIBILNOST

Ne mešajte s kislimi izdelki. NPK gnojili, kalcijem, žveplom in bakrom.