LITHO KR+ morske alge za izboljšanje zemlje, 1kg – 5kg

Preskrbi zemljo s kalcijem iz morja (morske alge) in regulira pH zemlje. LITHO KR+ je popolnoma naravno kalcijevo gnojilo, primerno za ekološko kmetovanje.

od 5,50

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 5,50 - 13,00

LITHO KR+

preskrbi zemljo s kalcijem iz morja in regulira pH zemlje.

Če je pH zemlje nizek (do 5,5) se hranilne snovi ne morejo izmenjavati iz zemlje v korenine. Zato je pomembno, da so tla pred sezono optimalno pripravljena za rastline.

Kalcij je motor življenja!

Nezadostna vsebnost kalcija gornje plasti zemlje močno ovira biološke in kemične procese v zemlji, tako gnojila kot je hlevski gnoj in zeleno gnojenje ne morejo več zadovoljivo delovati.

LITHO KR+ doda kalcij, dvigne pH in aktivira hranila, da jih rastlina lahko odvzame. Ko boste uporabili LITHO KR+ bo vaša zelenjava na vrtu dobro rastla, in bodo preko korenin lahko prejemala hranila, ki so v zemlji.

LITHO KR+ je popolnoma naravno kalcijevo gnojilo.

Primeren je za ekološko vrtnarjenje.

NARAVNI pH REGULATOR

  • LITHO KR+ je izdelan iz čistih, kakovostnih apnenčastih alg Lithothamnium calcareum
  • Je kislinsko topen in se topi le ob stiku s kislo zemljo
  • Ostanek kalcija lahko ostane v rezervi in se ne izpira z vodo. Na ta način se z majhnimi stroški izognemo pH stresu.
  • LITHO KR+ vsebuje: okoli 81 % CaCO3 + okoli 10,8 % MgCO3 + alginate in elemente v sledovih: železo, baker, mangan, cink, molibden, kobalt, jod, bor, selen idr

LITHO KR+

spreminja vodotopne huminske kisline v kalcijeve humate, ki jih dež ne more izprati – vezivo glinasto-humusnega kompleksa – ki zagotavlja trajno plodnost zemlje.

pretvarja dušikovo kislino, ki nastane pri pretvorbi dušika in škoduje koreninam, v kalcijev nitrat, ki pospešuje razvoj rastlin

Uporaba: 1 kg LITHO KR+ zadošča za 25 m2 (40 g/m2).