Ekološka in druga gnojila

Humibest

Izboljševalec tal s huminskimi kislinami iz naravnega leonardita.

53,00€
Artikla trenutno ni na zalogi, za informacije o dobavi nas prosim kontaktirajte na info@meko.si ali pokličite na 01/432-82-92

Pakiranje

  • 4 kg

Opis


Izboljševalec tal s huminskimi kislinami iz naravnega leonardita.

HUMIBEST je koncentrat na osnovi huminskih kislin. Vsebuje kakovosten in zelo topen leonardit, ki deluje kot humifikator tal in kot bio stimulant za rastline. Leonardit izhaja iz prazgodovinske vegetacije, ki je rasla med karbonsko dobo, pred 300 milijoni leti.

 

HUMIBEST izboljšuje fizikalno kemijske lastnosti tal. Vpliva zlasti na dostopnost hranil rastlinam, izboljša sposobnost vezave vode v tleh in vodi do večje rodovitnosti tal. Poleg tega pa izboljšuje učinek drugih gnojil. To sposobnost omogočajo molekule huminskih kislin, ki vežejo posamezne snovi, ki so že prisotne v tleh ali pa so dodane med postopkom gnojenja. Huminske kisline omogočajo boljšo dostopnoist hranil za rastline.

 

HUMIBEST dodatno poveča zračnost in ugodno vpliva na teksturo tal. Zaradi vnosa organske snovi se izboljšajo pogoji za razvoj talnih mikroorganizmov.

 

Splošno izboljšanje pogojev v tleh privede do boljšega razvoja koreninskega sistema, posledično bolj zdrav pridelek in skladnejši razvoj celotne rastline.

Ugoden vpliv huminskih kislin omogoča pridelavo količinsko bogatega in kakovostnega pridelka.

 

 

SESTAVA:

Vodotopni kalijev oksid (K2O)         8 %

Celoten ekstrakt humusa:              80 %

Huminske kisline:                            65 %

Fulvične kisline:                               15 %

 

© 2019 - Vse pravice pridržane. | Produkcija: Sloway spletne rešitve