Ekološka in druga gnojila

Gartenaktiv KR+

Morske alge obogatene z NPK

12,00€
Izdelek je na zalogi


Opis


Morske alge obogatene z NPK

Posebna sestava z čistimi morskimi algami omogoča, da z Gartenaktiv KR+ izboljšamo zemljo, preskrbimo rastline s hranilnimi snovmi.

 

Močne in odporne rastline, zdrava zelenjava, bujno in sijoče cvetje, gosta in odporna trata – to si želi vsak v svojem vrtu. Gartenaktiv to omogoča zaradi svoje enkratne sestave.

 

  • Gartenaktiv KR+ pospešuje rast korenin ter izboljšuje razpoložljivost hranil za rastline.
  • Gartenaktiv KR+ podpira in usmerja potrebno razgradnjo vseh organskih odpadkov iz gospodinjstva in iz vrta, poveča izkoriščenost hranilnih snovi iz komposta ter naredi kompost brez vonja.

 

Glavna sestavina so apnenčaste morske alge Lithothamnium calcareum (82 % CaCO3, 11 % MgCO3, alginati + elementi v sledovih: železo, baker, mangan, cink, molibden, kobalt, jod, bor, selen). Rastline imajo to naravno sposobnost, da se oskrbijo z elementi v sledovih, ki jih potrebujejo. V tleh se formira glineno-humusni kompleks, kar prepreči izpiranje organskih gnojil.

Zemlja postane drobljiva in rahla.

 

Zelenjavni vrt in rože

Gartenaktiv KR+ daje naravno zaščito in poveča odpornost rastlin proti škodljivcem. Gartenaktiv KR+ je bogat z elementi v sledovih, ki so prisotni v tleh v uravnoteženi obliki. Gartenaktiv KR+ se odlično dopolnjuje s kompostom ali hlevskim gnojem.

Ob pripravi na sejanje na gredice potresemo 5 do 10 kg Gartenaktiva na 100m2 ter zadelamo vrhnjo plast.

KOMPOST: Z njim lahko pospešimo tudi razgradnjo komposta.

 

Trate

Z Gartenaktivom okrepimo korenine trav. Trava bo zato gostejša in bolj čvrsta. Ob redni pogostejši košnji lahko obrezano travo pustimo na površini kot gnojilo (površinsko kompostiranje).

© 2019 - Vse pravice pridržane. | Produkcija: Sloway spletne rešitve