PHOSALGA 9% KR+ apnenec iz morskih alg in 9% fosfor za najboljšo rast travinja in poljščin

PHOSALGA 9% KR+ je apnenec iz morskih alg z 9% dodanim fosforjem in naravnim pH regulatorjem. Za boljšo rast travinj in poljščin. .

Artikel ni naprodaj v spletni trgovini.
Za nakup nas prosim kontaktirajte na info@meko.si ali pokličite na 01/432-82-92

35,75

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 35,75

PHOSALGAS 9% KR+

je granuliran prah kalcijevih alg z naravnim pH regulatorjem.

Fosfor, ki je dodan je pomemben na trajnih travnikih, ki so gnojeni le z gnojevko

Nezadostna preskrbljenost gornje plasti zemlje s prostim, za reakcije sposobnim kalcijem močno ovira biološke in kemične procese v zemlji. Organska gnojila kot je gnojevka ali hlevski gnoj ne morejo več zadovoljivo delovati. PHOSALGA 9% KR+ je zato pomembna pomoč gnojevki, obdelani z GLENOR KR+, da lahko njene učinke polno izkoristimo.

PHOSALGA 9% KR+ je izdelan iz čistih, kakovostnih apnenčastih alg Lithothamnium calcareum. Apnenec iz morskih alg je kislinsko topen in se aktivira le ob stiku s kislo zemljo in takrat tudi deluje. Ostanek kalcija (če zemlja ni kisla) ostane v rezervi in se ne izpira. Na ta način se z majhnimi stroški izognemo pH stresu. Granule razpadejo ob dežju in zato je rezultat delovanja viden v krajšem času, kot pri drugih produktih.

Kako deluje Phosalga 9% kr+?

  • spreminja vodotopne huminske kisline v kalcijeve humate, ki jih dež ne more izprati – vezivo glinasto-humusnega kompleksa – ki zagotavlja trajno plodnost zemlje.
  • pretvarja dušikovo kislino, ki nastane pri pretvorbi dušika in škoduje koreninam, v kalcijev nitrat, ki pospešuje razvoj rastlin in
  • omogoča, da je zemlja z visoko pH vrednostjo, ki jo gnojimo z gnojevko – vendar ji primanjkuje prostega kalcija – preskrbljena s CaCO3 in MgCO3 brez pH šoka.

SESTAVA

76 % CaCO3

4,2 % MgCO3

9 % fosforja (P2O5)

in elementi v sledovih: železo, baker, mangan, cink, molibden, kobalt, jod, bor, selen…

ČAS UPORABE
  1. prvo leto: 300 – 400 kg/ha
  2. vsako naslednje leto (odvisno od pH zemlje): 75 – 125 kg/ha