Smo generalni zastopnik in uvoznik naravnih bioloških proizvodov. Že dve desetletji (od 1992) nudimo izdelke na področju ekološkega, integriranega in klasičnega načina kmetovanja.

Temelj za kvalitetno pridelavo krme fermentacija organskih ostankov – zmanjšanje smradu – zdrave živali.

GLENOR KR+ in GLENOR KR+ Se/Zn sredstvo za oplemenitenje gnojevke – na ta način se izboljša dostopnost dušika zaradi vezave dušika na “primarni apnenec” iz morskih alg z dodatkom glinenih mineralov (Bentonit-Montmorillonit) in alginatov ter se tako zmanjša in sčasoma odpravi potreba po uporabi mineralnih dušičnih gnojil. S saniranjem hleva se zmanjša smrad ter poteka hitrejši razkroj gnojevke ter organskih ostankov v blatu. Načina uporabe sta dva: direktno vmesenje v gnojevko pred izvozom na zemljišče (sočasno posipati po hlevu in odplakniti v gnojne kanale) ali kot dodatek h krmilu (selen, zink) pri vseh vrstah domačih živali.

KALCIFIKACIJA TAL – SANACIJA ZEMLJIŠČA – OPLEMENITENJE KRME LITHO KR+ se uporablja za sanacijo zemljišča, ki je osiromašeno in izčrpano, predvsem tam, kjer je ugotovljeno pomanjkanje kalcija (kalcifikacija tal – kislinsko topen) in se na podlagi analize priporoča apnenje: spreminja vodotopne huminske kisline v kalcijeve humate, ki jih dež ne more izprati in na ta način zagotavlja trajno rodovitnost tal, pretvarja dušikovo kislino v kalcijev nitrat, ki pospešuje razvoj rastlin, redno dodajanje apnenca z LITHOM KR+ trajno izboljšuje strukturo tal, zagotavlja optimalno pH vrednost, optimalna pH vrednost je izredno pomembna za rast korenin, dostopnost hranilnih snovi, dostopnost dušika in končni rezultat izdelka. Poleg LITHO KR+ nudimo tudi izdelek PHOSALGA KR+ 9% – litho kr+ obogaten z dodatkom fosforja 9% za zemljišča, kjer je pomanjkanje fosforja.

IMUNSKI SISTEM IN ZAŠČITA RASTLIN CORALITE KR+ je apnenec iz morskih alg z naravnim pH regulatorjem za vrt, sadovnjak in vinograd: pospešuje rast in okrepi rastlinska tkiva, uporablja se preventivno proti napadu glivic in virusov in deluje kot repelent proti škodljivcem, vzpodbuja rast korenin, nevtralizira padavine, ki so obremenjene s kislinami in drugimi škodljivimi snovmi, izboljša okusnost pridelkov.

MIKOTOKSINI problem v krmi

Če je bila sezona za spravilo krme slaba in je vaša krma vprašljive kakovosti ali se bojite strupov v krmi, lahko uporabite vezalec mikotoksinov TOXISORB PREMIUM. Ta bo vezal nase vse prisotne mikotoksine. Glavna sestavina TOXISORB PREMIUM je glineni mineral bentonit s posebno obdelano površino, ki nase lahko veze toksine. Neugodne vremenske situacije in razmere v kmetijskem gospodarstvu so temeljni vzroki za oteževanje zdravega kmetovanja, vendar lahko kmetje v večinskem delu odpravite nevšečnosti sami. Oplemenitite svoja organska sredstva, okrepite svoje pridelke ter s tern izboljšajte kakovost krme, prihranite pri stroških nakupa mineralnih gnojil, preprečite prisotnost škodljivih snovi v zemlji in pridelkih, s pravilnim načinom pridelovanja lahko izboljšate kakovostni pridelek in izboljšate zdravstveno stanje živali in rastlin. Mislimo zdravo, delujmo zeleno. V našo 20-letno tradicijo dela podjetja je vtkano zadovoljstvo stotine naših živinorejcev – poljedelcev, zelenjadarjev, hmeljarjev, vinogradnikov, sadjarjev in vrtičkarjev!

Sorodni članki

  • 792 besed4,1 minut branja

    Eden od ključnih dejavnikov, ki vplivajo na produktivnost vaših pridelkov je pH vrednost tal. Kislost tal, izražena s pH številko, igra ključno vlogo pri absorpciji hranil, ki so bistvena za zdravo rast rastlin. Preberite, kako izboljšati kislost tal z apnencem iz morskih alg ter zagotoviti najboljše pogoje za vaše vrtnine.

  • 1058 besed5,3 minut branja

    Vitaminski in mineralni dodatki za krave molznice so ključnega pomena za njihovo dobro zdravje in produktivnost. Pravilno uravnotežena prehrana, ki vključuje pomembne vitamine in minerale, ima neposreden vpliv na proizvodnjo mleka, reprodukcijo in splošno stanje živali.

  • 272 besed1,5 minut branja

    Aminokisline so organske spojine, ki igrajo pomembno vlogo v biokemičnih procesih rastlin. Po nevihtah vrtninam lahko aminokislinski dodatki pomagajo pri okrevanju rastlin.